Vores mission er enkel:

“Når man arbejder med fødevareproduktion, er der behov for kvalitetssikring og dokumentation helt ned til mindste gram salt”

Brian Pedersen, Rebild Kommune

Hvorfor eksisterer vi?

Vi er til for at gøre hverdagen nemmere for fødevare- og måltidsproducenter. For selvom det kan være en svær opgave at planlægge måltider til mange munde eller udarbejde komplekse næringsdeklarationer, så skal det ikke være besværligt.

Forbrugere og borgere bliver mere bevidste om deres mad og friheden til at væge selv - det er deres ret.

Kompetencer og praksiserfaring fra produktioner, teknologisk forståelse og specialiserede udviklere er bare dele af opskriften, på holdet bag Matilda FoodTech. Vi véd, at datadrevet ledelse er vejen frem i produktionen og hvordan din digitale rejse kan bære frugt.

Matilda - platformen for Food Service Resource Management

Og de gode nyheder? Matilda har den fremtidssikrede løsning, der kan rumme de mange nye krav og hjælper både fødevareproducenter og køkkener- store som små – med at opfylde dokumentationskrav, opretholde fødevarelovgivningen og øge kvalitetssikringen.

Fødevarer i forandring – er I klar?

Fødevareindustrien udvikler sig konstant. Der stilles større krav til næringsdeklarationer, der skal mere dokumentation for mærkningsordninger og forbrugerne kræver mere viden om den mad de spiser. Og hvem ved hvad der sker, med krav om klima oplysninger i fremtiden?
Agenda 2030 øger presset på organisationer i den private og offentlige sektor, både gennem øget efterspørgsel fra forbrugere og gennem konkrete målsætninger fra myndighederne. Det kræver tilpasninger i bådeproduktion, teknologi og digitalisering, for at arbejde på at nå de fastsatte mål.
Forandringerne kommer. Spørgsmålet er bare, om virksomhederne er klar til at omfavne dem.

Hvorfor er dette vigtigt?

Vi mener, at kontrol gennem hele måltidsprocessen ned til mindste detalje niveau er en forudsætning for at kunne træffe beslutninger, der har en positiv indflydelse på bæredygtighed, sundhed og økonomi. Først når vi ser alle trin i processen fra indkøb, planlægning, produktion, servering og opfølgning, er det muligt at:

  • Balancere bæredygtighed, kvalitet og ernæring
  • Effektivisere gennem digitalisering
  • Reducere madspild

Maden, vigtigere end nogensinde

Mad står for en tredjedel af verdens udledninger, og en tredjedel af al mad smides ud. Hvis verdensmålene skal nås i 2030, skal produktion og håndtering ændres til at blive mere bæredygtig, sikker og effektiv.

Fælles platform

Med Matilda FSRM (Food Service Resource Management) forbinder du alle medarbejdere gennem hele processen. Alle er vigtige for at kunne arbejde klimasmart, sporbart og gennemsigtigt. Fra indkøb til madplanlægning, servering og opfølgning.

Goal 12 - Responsible consumption and production
Goal 13 - Climate Action
Goal 14 - Life below water
Goal 15 - Life on land

For folket

Bevidstheden om, hvordan mad og kost påvirker sundheden, er stigende. Flere og flere mennesker ønsker at vide mere om, hvordan de kan forbedre deres velvære. Ligeledes forventes enhver aktør i fødevareindustrien at tage ansvar for at forebygge sygdom og lidelse. At være en del af løsningen i forhold til menneskers sundhed som i overgangen til et bæredygtigt samfund er en forudsætning.

30 %

Fødevareforbruget står for en tredjedel (21-37 procent) af klimabelastningen pr. person i vesten.

1 kg

Danskerne spiser næsten 1 kg kød ugentligt, hvilket ligger langt over anbefalingerne på 350 g om ugen.

60 %

Op mod 60 % af ældre i
plejebolig er i risiko for
underernæring, hvilket
koster næsten 6 milliarder
årligt.

Vi står for

Sundhed

Digitalisering giver os mulighed for at se det store overblik, kombinere data fra flere kilder i realtid og lade brugerne få indsigt for at kunne træffe bedre beslutninger, der fører til øget kvalitet og besparelser.

Bæredygtighed

Fødevarer står for næsten en tredjedel af vores klimapåvirkning. Ved at tage højde for klimatal gennem hele måltidsprocessen, fra planlægning, optimering, måling og opfølgning, kan vi understøtte omstillingen mod en mere bæredygtig kost.

Digitalisering

Vi tror på, at vi gennem viden og løsninger til hele måltidsprocessen, fra indkøb, planlægning og produktion til servering og opfølgning, kan bidrage til at forbedre sundheden for studerende, patienter og gæster – for alle, der spiser maden.

Sektorer

Matilda FoodTech er platformen, der forbinder alle funktioner i måltidsprocessen, lige fra indkøb til servering. Altid med bæredygtighed i fokus.

Kommuner

Smartere indkøb af fødevarer og digitale arbejdsgange, blandt andet mellem personale i skoler, hjemmeplejen, produktionskøkkener og modtagekøkkener, minimerer madspild og sikrer en nærende kost af høj kvalitet til elever og ældre.

Sygehuse og regioner

Digitalisering og automatisering kan bidrage til bedre at imødekomme patientens behov og tilbyde attraktive, fleksible måltider, samtidig med at omkostningerne holdes under kontrol.

Facility Management & Kommercielt køkken

Udarbejdelse af forskellige menuer til forskellige kunder i forskellige brancher kræver et system, der tilbyder både fleksibilitet og komplet tilsyn.

Catering

For cateringdrift er det vigtigt, at ordrer, prognoser og produktionsdata er korrekte. Derudover er logistik en stor udfordring.

Restaurant grupper

En restaurant omdømme hviler på total fødevaregennemsigtighed, fra leverandør til gæst – samtidig med at det sikres, at avancerne nemt kan beregnes i hele virksomheden.

Forsvar

At sørge for nærende og gode måltider til Forsvaret giver unikke udfordringer, især med hensyn til logistik.

Kontakt

Vi har en stor passion for mad- og måltidsorganisationer. Vi har bygget vores virksomhed og platform ved at lytte til vores kunders behov. Vi er også opmærksomme på, at ikke to organisationer er ens - vi ser frem til at høre fra dig - uanset størrelse eller branche.