Luo kestävä ateriaprosessi
Yksi lautanen kerrallaan

Alusta menestyville ja kestäville ateriaorganisaatioille

Matilda Foodtech on alusta, joka yhdistää kaikki ateriaprosessin toiminnot elintarvikkeiden hankinnasta itse ateriatuotantoon. Kestävyyden ollessa aina etusijalla.

Turvallisempi

Jäljitettävyys tuo turvaa. Jokainen ainesosa on jäljitettävissä, mikä takaa aterian turvallisuuden kaikille ruokailijoille. Myös erikoisruokavaliot ja rakennemuutetut ateriat voidaan toteuttaa tarpeen mukaan.

Cauliflower

Terveellisempi

Oikeat ravintoarvot. Ravintoarvojen laskennan ansiosta jokainen ruokailijaryhmä saa tarpeidensa mukaista ruokaa kaikilla aterioilla.

Tehokkaampi

Nopea käsittely ja vähemmän virheitä. Tuottavuutta voidaan parantaa manuaalisten prosessien automatisoinnilla ja sillä, että kaikki merkitykselliset tiedot ovat välittömästi saatavilla prosessin kaikissa vaiheissa.

Fiksumpi

Jatkuvat mittaukset ja seurannat koko ateriaprosessin ajan. Entistä tarkempi tieto siitä, missä vaiheissa hävikkiä muodostuu, mahdollistaa merkittävät säästöt.

Globe

Kestävämpi

Ilmaston kannalta älykkäät elintarvikevalinnat. Jokaisen raaka-aineen ja kuljetuksen ympäristövaikutus tunnetaan. Ilmastovaikutusta voidaan vähentää nopeasti vaihtamalla ainesosia.

Enemmän vähemmällä

Kustannustehokkuus, automatisointi ja optimointi. Tarjoa kaikille toimijoille yhteinen yleiskatsaus. Kustannuksia voidaan pienentää jopa 20 prosenttia.

Älykkäämmin yhdessä

Hyvän ruoan tarjoaminen suurelle ruokailijamäärälle on tärkeää, mutta se ei todellakaan ole helppoa. Ateriaprosessi on monimutkainen kokonaisuus, jossa jokainen pieni muutos vaikuttaa kaikkiin vaiheisiin. Vain kokonaisvaltaisen ratkaisun avulla voidaan nähdä, miten yksittäiset muutokset vaikuttavat kokonaisuuteen.

Chef in a kitchen

Yhteinen alusta

Matilda FSRM:n (Food Service Resource Management) avulla voit koota kaikki prosessiin osallistuvat työntekijät samalle alustalle. Jokainen heistä on tärkeä ilmastoälykkäässä, jäljitettävässä ja läpinäkyvässä kokonaisuudessa – hankinnasta ja aterioiden suunnittelusta aina tarjoiluun ja seurantaan.

Jatkuvia parannuksia

Olemme kattaneet kaiken tarvittavan valmiiksi koko ateriaorganisaation menestystä varten, olipa kyse julkisesta tai yksityisestä sektorista. Kaikkien prosessien automatisoinnin, optimoinnin ja kehittämisen myötä hyödytte koko yhteisestä

Closeup of a salmon filet

Ruoka on dataa

Onnistumisen avaimena on oikea data. Usein organisaatiolla on jo dataa, mutta sitä ei hyödynnetä. Päättäjien ja operatiivisen henkilökunnan käsissä oikea tieto avaa kaikki mahdollisuudet toiminnan ohjaamiseksi niin, että kustannukset pienenevät ja aterioista tulee entistä terveellisempiä ja kestävämpiä.

Produce comparison infographic

Yksinkertainen ja selkeä

Matilda FSRM (Food Service Resource Management) tuo datan näkyviin ja auttaa toteamaan helposti, miten yksittäiset muutokset vaikuttavat. Mikä muuttuu, kun reseptien ainesosia vaihdetaan? Tuleeko lopputulos kalliimmaksi vai halvemmaksi? Noudatammeko sääntöjä ja määräyksiä? Miten muutokset vaikuttavat kestävän kehityksen tavoitteisiin ja asiakastyytyväisyyteen? Datasta saat tarvitsemasi vastaukset.

Meidän ratkaisumme

Elintarvikkeiden hankinta

Tehokkaan ja selkeän elintarvikkeiden hankinnan ja seurannan puolesta. Kerää kattavat ostotilastot elintarvikkeista ja ota haltuun työtä helpottava kokonaiskuva.

Aterioiden suunnittelu

Varmista, että tarjottavien aterioiden ravintosisältö on oikea ja ateriat ovat budjetin mukaisia ja turvallisia ruokailijoille. Auta myös pitämään aterioiden ilmastovaikutus planeettamme kestokyvyn rajoissa.

Omavalvonta ja riskianalyysi

Turvallisen ruoan tarjoaminen edellyttää oikeita työkaluja, jotka helpottavat dokumentointia, seurantaa ja vaatimustenmukaisuuden raportointia.

Ruoka on tärkeämpää kuin koskaan

Ruoan osuus maailman kaikista päästöistä on kolmannes, ja kolmannes kaikesta ruoasta heitetään pois. Jos YK:n kestävän kehityksen tavoitteet halutaan saavuttaa vuoteen 2030 mennessä, tuotannon ja hallinnan on oltava kestävämpää, turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Yhteinen alusta

Matilda FSRM:n (Food Service Resource Management) avulla voit koota kaikki prosessiin osallistuvat työntekijät samalle alustalle. Jokainen heistä on tärkeä ilmastoälykkäässä, jäljitettävässä ja läpinäkyvässä kokonaisuudessa – hankinnasta ja aterioiden suunnittelusta aina tarjoiluun ja seurantaan.

Goal 12 - Responsible consumption and production
Goal 13 - Climate Action
Goal 14 - Life below water
Goal 15 - Life on land

Ihmisille

Tietoisuus ruoan ja ruokavalion terveysvaikutuksista lisääntyy Yhä useammat haluavat lisätietoa siitä, miten omaa hyvinvointia voi parantaa. Samoin jokaiselta ateria-alan toimijalta odotetaan vastuuta sairauksien ja inhimillisen kärsimyksen torjunnasta. Jokaisen toimijan on oltava osa ratkaisua, jolla parannetaan ihmisten terveyttä ja tehdään yhteiskunnasta kestävä.

1/3

1/3 hiilijalanjäljestämme tulee elintarviketuotannosta - enemmän kuin koko maailman liikenteestä​

2.

Ruokailutottumuksemme ovat toiseksi suurin sairauksiin liittyvä elämäntapatekijä

1/2

Noin 50% Suomen aikuisista on ylipainoisia tai liikalihavia ​

Hyödyllistä tietoa ruoasta

Ympäristö ja talous
‍Paljonkovoitte säästää?