Mat og data går hånd i hånd

Både offentlige og private måltidsorganisasjoner har i dag mange manuelle trinn i måltidsprosessen, noe som betyr at relevante data ikke fanges opp. Data er nødvendig for å kunne utføre en god jobb og gi et helhetsbilde med muligheten til å følge opp opplagte mål og nøkkeltall.
Konsekvensene av ufullstendige data vil være økte kostnader, økt matsvinn og frustrerte ansatte. De strategiske målene om redusert CO2, sporbarhet og kvalitet på måltidet vil også være vanskelig å oppnå uten oppfølging.
Gjennom digitalisering av måltidsprosessen samles all informasjon på ett sted, noe som betyr at kvalitet og transparens overfor matgjesten er sikret. Data kan brukes på tvers av systemer for å gi bedre innsikt samt at det fører til besparelser i både tid og penger ettersom flere manuelle prosesser automatiseres. De ansatte får mer tid å gjøre det de skal istede for å jobbe administrativt.
De fleste måltidsorganisasjoner har fremdeles et stort forbedringspotensial, både når det gjelder måltidskostnader og bærekraft. Bare de siste årene har mange aktører fokusert mer på digitalisering av måltidet, noe som gir fordeler for spisesteder i privat og offentlig sektor.
Beriket data for bedre innsikt
Det er mange spennende prosjekter og initiativ på markedet som gjør en digitaliseringsprosess mer spennende nå enn før grunnet berikelse av data. Dette muliggjør individbasert kosthold og diett som blir automatisert og enklere. Et naturlig helsebringende supplement i hverdagen både i det offentlige og private.